Laat ik mij even voorstellen, mijn naam is Nathalie van Son, orthomoleculair voedingsdeskundige, 50 jaar en moeder van twee heerlijke kinderen, Tim en Lara. 

Jaren geleden volgde ik een training over beelddenken. Ik had toen niet kunnen voorzien dat het de start zou zijn van een totale omscholing. 

Tijdens deze training kwam ik in aanraking met neurofeedback. Ik heb de opleiding hiervoor gevolgd en was direct van mening dat mijn kennis van de werking van het brein samen met adviezen en begeleiding op het gebied van voeding en beweging, een enorm krachtige combinatie is om mensen te helpen met hun klachten en beter in balans te komen.

Toen ik kort daarna bij een orthopeed terecht kwam vanwege pijnlijke gewrichten in o.a. mijn handen zei hij; "o dat is een typisch vrouwen kwaaltje, artrose. Hoort bij de leeftijd, leer er maar mee leven, hier heb je een brace"..........

Ik was pas 46 en geenszins van plan om er mee te leren leven! Ik was verbaasd over het gemak waarmee de klacht afgescheept werd. De symptomen werden bij elkaar opgeteld, de uitkomst was een kwaal en verder gebeurde er eigenlijk niets. Er werd niet doorgevraagd en niet gekeken waar de symptomen door veroorzaakt werden. 

Fysiotherapie gaf geen verbetering dus ben ik van het reguliere pad af gegaan en na lang zoeken naar een oplossing ben ik bij een orthomoleculair therapeut terecht gekomen. Uit bloedonderzoek bleek dat ik een aantal voedselintoleranties had waaronder caseïne. Nadat ik dit uit mijn voedingspatroon had geschrapt merkte ik na een paar maanden dat de pijn in mijn handen minder werd. En niet alleen dat, ik voelde mij ook veel minder moe! Hier moest ik iets mee, dit wenste ik iedereen toe! En zo begon mijn scholing tot orthomoleculair voedingsdeskundige. Ondertussen is de pijn in mijn handen verdwenen, heb ik diverse diploma's gehaald en heb ik heel wat mensen kunnen begeleiden in hun zoektocht naar een gezonder leven.

 

"ik kijk verder dan alleen je klacht"

 

Een klacht staat meestal nooit op zichzelf; lichaam, brein en omgeving vormen een geheel. Wanneer er iets in dat geheel scheef zit dan raakt alles uit balans. Ik kijk daarom graag op een meer holistische manier naar je klacht. Dat wil zeggen; ik kijk veel verder dan je klacht. Dit doe ik door een uitgebreide vragenlijst en aan de hand daarvan je tips en adviezen mee te geven op het gebied van leefstijl. Door de opleiding orthomoleculair adviseur te volgen kan ik het holistische plaatje nu compleet maken en mijn cliënten ook adviseren op het gebied van voeding, brein, beweging en supplementen. 

 

"De kracht zit hem in de som der delen"

 

Als ambassadeur leefstijlcoaching van het gezondheidsplatform Starfish.Health zet ik mij graag in voor meer bekendheid van de aanvullende zorg. De verschillende disciplines binnen de complementaire zorg kunnen een prachtige aanvulling zijn op de reguliere zorg doordat er dan gekeken wordt naar het gehele plaatje rondom de klacht, zoals omgeving, beweging, brein en voeding. De kracht zit hem in de som der delen.

 

Ik kijk er naar uit om met je samen te werken en er voor te zorgen dat je weer lekker in je vel komt te zitten. Ik nodig je graag uit voor een kennismakingsgesprek!

 

Laat hier een bericht achter en ik neem contact met je op.

 

Relevante opleidingen en trainingen

Opleidingen:

medische basiskennis (ARS Medica)

orthomoleculair adviseur (SOHF)

Orthomoleculair specialist sport (SOHF)

Trainer neurofeedback (Brainmarker)

Kinderen helpen bij angst en faalangst 

Trainingen:

Beelddenken (Ik leer anders)

Herstellen van de darmgezondheid (Natura Foundation)

Oorzaken en herstel van slaapproblemen (Natura Foundation)

Vetzuren

Overgewicht (SOHF)

Hormonen rond de zwangerschap